Om ME-foreningen

ME-foreningen

ME-foreningen ble opprettet i 1987 av Ellen V. Piro som hadde fått diagnosen i London noen måneder tidigere. I årene som har gått, har foreningen vokst seg stor. I dag har vi over 2000 medlemmer, 13 fylkeslag som organiserer aktiviteter i 16 fylker, mer enn 3000 “liker” på Facebook, og etter at vi lanserte den nye nettsiden i oktober, har mer enn 10 000 forskjellige personer besøkt den. Foreningen ser på likemannsarbeid er svært viktig, enten det foregår som hjemmebesøk, over telefon, på nett eller i likemannsgrupper i fylkeslagene.

NMEF støtter opp om en biomedisinsk tilnærming til ME, blant annet med utgangspunkt i at ME allerede i 1969 ble definert som en nevrologisk lidelse av Verdens Helseorganisasjon (WHO), med diagnosekode G93.3. NMEF har i alle år støttet biomedisinsk forskning, utredning og behandling, så lenge det er og har vært basert på vitenskapelig dokumentasjon.

Representanter for foreningen har deltatt flittig på vitenskapelige konferanser i hjem- og utland, og har også sponset reiser til norske leger. Foreningen har tilegnet seg mye kunnskap, og har arbeidet utrettelig for å spre informasjon til helsevesen, politikere, NAV og ikke minst til medlemmene.

Vi kommer til å fortsette å ivre for at forskning på sikt skal finne fram til egnet behandling.
Nyttige lenker

Leave a Reply

Your email address will not be published.